IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливането между Fiat и Chrysler продължава по план

Няма опасност таванът върху средставата за изплащане на недоволнте акционери да бъде надхвърлен, заявиха от Fiat

18:08 | 29.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Сливането между Fiat и Chrysler продължава по план

Насроченото за октомври сливане между Fiat и Chrysler върви по план, тъй като не се очаква наложеният таван от 500 млн. евро върху средствата, които евентуално да бъдат изплатени на недоволни от сделката инвеститори, да бъде надхвърлен, обяви Fiat.

Изпълнителният директор на италианския автопроизводител Серджо Маркионе иска да слее двете фирми в базирана в Холандия компания на име Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Акциите на новата компания ще бъдат листнати на американската фондова борса, което ще улесни достъпа до финансиране за амбициозен инвестиционен план на Маркионе, пише Todayonline.com.

В изявление Fiat казва, че приключва изчисляването на броя на акциите, за които е предоставена гаранция и че крайните резултати ще бъдат публикувани на 4 септември. По досегашни изчисления таванът от 500 млн. евро няма да бъде надхвърлен, посочват от Fiat.

Планираното за октомври сливане би било отложено, ако достатъчно недоволни от сделката акционери упражнят правото си да продадат своите акции въз основа на решението на компанията да премести централата си извън Италия. По условията, предвидени в сделката, всеки недоволен акционер ще може да продаде акциите си за 7,727 долара за брой.

„Крайният срок за изразяване на несъгласие от кредитори изтича на 4 октомври“, заяви Fiat, като добави, че не цели да навреди на кредиторите чрез сливането.

Компанията обяви, че очаква сливането да приключи към средата на октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още