IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Словенският парламент ще гласува вот на доверие заедно с бюджета

Анализатори твърдят, че лявоцентристкото правителство ще спечели вота

11:55 | 14.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Премиерът Братушек смята, че е уместно приемането на бюджета да се обвърже с вот на доверие. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Премиерът Братушек смята, че е уместно приемането на бюджета да се обвърже с вот на доверие. Снимка: архив Ройтерс

Словенският парламент ще проведе процедура по вот на доверие към правителството, което се опитва да избегне международна спасителна помощ. Гласуването ще бъде обвързано с това за бюджета за 2014 г.

От своя страна премиерът Аленка Братушек се надява да успокои Европа и финансовите пазари за бъдещето на своята страна. В навечерието на вота тя изрази увереност, че бюджетът е подготвен достатъчно добре и няма да бъде необходимо преразглеждането му.

„Вярвам, че финансовата рамка е най-важният документ за всяко правителство. Затова е уместно приемането му да се обвърже с вот на доверие”, коментира Братушек.

Прогнозите на анализаторите са, че лявоцентристкото правителство ще спечели вота, защото може да разчита на 49 от общо 90 гласа.

В бюджета за следващата година е заложено увеличение на данъка върху недвижимите имоти. Стъпката е част от мерките, които страната се опитва да приложи, за да избегне търсенето на външна помощ.

Повече за вота на недоверие към правителството в Словения вижте във видето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още