IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалдемократите се борят да задържат властта в Шлезвиг-Холщайн

Прогнозите сочат, че дясната партия "Алтернатива за Германия" вероятно ще влезе за първи път в парламента на германската провинция

12:49 | 07.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В германската провинция Шлезвиг-Холщайн започна гласуването на избори, които може да дадат тласък на християндемократите на канцлерката Ангела Меркел преди националния вот през септември, предаде ДПА. Изборите също така ще са проверка за силата на социалдемократите в стремежа им да попречат на Меркел да спечели четвърти мандат, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Социалдемократите се борят да задържат властта в Шлезвиг-Холщайн, където те управляват от 2012 г. При евентуално добро представяне на провинциалния вот социалдемократите могат да увеличат шансовете си за изборите на федерално ниво след четири месеца. 

Според последните социологически проучвания преди изборите в Шлезвиг-Холщайн християндемократите имат подкрепа от 32%, което е с три пункта повече от социалдемократите.

Ако консерваторите на Меркел спечелят вота, това ще бъде още един успех за тях след победата на изборите в провинция Саар през март.

Прогнозите сочат, че дясната партия "Алтернатива за Германия" вероятно ще влезе за първи път в парламента на Шлезвиг-Холщайн, преодолявайки 5-процентовата бариера. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още