IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Societe Generale планира големи съкращения в своето инвестиционно банкиране

Френската компания може да закрие стотици, дори хиляди, работни места, за да компенсира нарастващия риск откъм регулации

15:45 | 22.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френската банка Societe Generale SA възнамерява да започне мащабно съкращаване на работни места в своята инвестиционно банкиране и да намери партньор за бизнеса си с дялов капитал, за да компенсира нарастващия риск откъм регулации, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с въпроса. 

Компанията може да съкрати стотици, дори хиляди, работни места в своето глобално звено за банкови и инвестиционни решения, включително и позиции с помощни функции като финансиране и човешки ресурси.

Звеното GBIS към SocGen разполага с повече от 20 хил. служители. Един от главните френски профсъюзи заяви още в началото на февруари, че кредиторът се подготвя за сериозни съкращения на работните места.

Главният изпълнителен директор на SocGen Фредерик Одеа заяви, че е твърде рано да се коментират решенията относно числеността на служителите.

„През 2018 г. инвестиционното банкиране на SocGen не беше в съответствие със собствения ѝ сценарий за приходите и съотношението между разходите и приходите“, споделя Джонатан Ферон, инвестиционен директор в Aberdeen Standard Investments.

Според него трябва да се предприемат „коригиращи действия“.

Базираната в Париж корпорация се стреми да намали своите разходи с 500 млн. евро (567 млн. долара) и да преразгледа по-слабо печелившите си банкови звена след резултатите от четвъртото тримесечие.

SocGen заяви по-рано този месец, че въпросните редукции ще бъдат насочени към дейностите, свързани с фиксирана доходност и валути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още