IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стивън Баркли е новият министър за Brexit

Тереза Мей лично ще надзирава последните десет дни от преговорите с Европейския съюз за бъдещата рамка

09:43 | 17.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Стивън Баркли <em>Снимка: БТА</em></p>

Стивън Баркли Снимка: БТА

Британската министър-председателка Тереза Мей назначи днес държавния министър за здравеопазването Стивън Баркли за нов министър по въпросите на Brexit, заяви неин говорител, цитиран от БТА.

Мей лично ще надзирава последните десет дни от преговорите с Европейския съюз за бъдещата рамка, а Баркли ще се съсредоточи върху вътрешната подготовка за излизането на Великобритания от общността и прокарването на проектоспоразумението за Brexit на министър-председателката в парламента, каза говорителят.

Баркли, гласувал за излизане от ЕС на референдума през 2016 г., замени Доминик Рааб, който в четвъртък подаде оставка като министър за Brexit заради плана на Мей за напускане на общността.

Бившата вътрешен министър Амбър Ръд беше назначена за министър на труда и пенсиите на мястото на Естер Маквей, която също напусна заради сделката на Мей

Рааб беше назначен за министър по въпросите на Brexit през юли тази година, след като неговият предшественик Дейвид Дейвис напусна в израз на протест срещу стратегията на Тереза Мей.

Освен Рааб оставки подадоха още няколко представители на властта - министърът на труда и пенсиите Естер Маквей, министърът за Северна Ирлания Шайлеш Вара и сътрудникът на министъра на образованието Ан-Мари Тревелян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още