IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Swissport ще съкрати над 4500 работни места във Великобритания и Ирландия

Компанията очаква спад на приходите от 50% през тази година заради срива на въздушния трафик

16:50 | 24.06.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg</em></p>

Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Swissport International AG планира да съкрати над 4500 работни места във Великобритания и Ирландия, предава Ройтерс.

С мярката най-големият доставчик на летищни услуги за наземно обслужване и обработка на товари в света отговаря на срива при въздушните пътувания заради пандемията, допълва информационната агенция.

Базираната в Цюрих компания, която е собственост на китайския конгломерат HNA Group Co., трябва да намали заетостта, за да се справи с очаквания 50-процентен спад на приходите през тази година и да си осигури жизненоважно финансиране от заемодатели и инвеститори, според вътрешна бележка, с която Bloomberg разполага.

Съкращенията ще включват около половината от позициите на Swissport в двете страни.

Авиокомпаниите и летищата в световен мащаб се сблъскаха със сериозни проблеми заради коронавирусната криза, която се очаква да намали пътуванията с години напред. Swissport, чийто бизнес с нисък марж зависи от пътникопотока, предоставя услуги на 28 летища във Великобритания и Ирландия. Компанията претърпя удар там и заради колапса на Flybe Plc през март.

Синдикатите GMB и Unite реагираха на плановете на Swissport, като призоваха правителството на Великобритания да подкрепи финансово авиацията, за да бъдат спасени хиляди работни места.

Над 730 хил. души, чиято заетост е пряко зависима от авиацията, може да се окажат без работа във Великобритания заради пандемията, според Международната асоциация за въздушен транспорт.

British Airways се стреми да съкрати до 12 000 работни места, докато превозвачите EasyJet Plc и Ryanair Holdings Plc намаляват около една трета от работната си сила в страната.

Swissport има около 64 000 служители на 300 летища в 47 държави. Компанията предоставя услуги на 25 летища във Великобритания и на три в Ирландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още