IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Със спад на котировките приключи търговията на европейските борси

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 се понижи с 0,3%, като повечето от секторите бяха на червена територия

19:53 | 04.04.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Основните индекси на водещите европейски фондови борси закриха днешната сесия с предимно низходяща тенденция на фона на продължаващата несигурност около Brexit и липсата на новини за хода на търговските преговори между САЩ и Китай, съобщава CNBC.

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 се понижи с 0,3%, като повечето от секторите бяха на червена територия.

Парижкият САС 40 отстъпи леко с 0,09 на сто до 5463,80 пункта. Франкфуртският DAX се противопостави на тенденцията и нарасна с 0,28 на сто до 11 988,01 пункта. Лондонският FTSE-100 се понижи с 0,22 на сто до 7401,94 пункта. 

Индексът на FTSE MIB в Италия се понижи с 0,2%, след като Bloomberg съобщи, че правителството на третата по големина икономика на еврозоната може скоро да намали прогнозата си за ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) до 0,1% тази година, в сравнение с прогнозата за експанзия от 1% през декември.

UDG Healthcare се изкачи към върха на европейския бенчмарк.

Commerzbank също отчетоха повишение, след като стана ясно, че италианският кредитор UniCredit планира конкурентна оферта за банката, в случай на прекъсване на преговорите за сливане с Deutsche Bank. Акциите на втората най-голяма банка в Германия се покачиха с 2,8% в следобедната търговия.

Казино Guichard във Франция отбеляза втори ден загуби, като акциите паднаха с повече от 3%, след препоръките на Morgan Stanley.

Инвеститорите продължават да следят с повишено внимание последните събития в дискусиите по търговския спор между САЩ и Китай.

Съветникът на Белия дом по икономическите въпроси Лари Къдлоу обяви днес, че Вашингтон и Пекин са постигнали "добър напредък" по въпроса с търговското споразумение. Според Bloomberg Китай ще трябва до 2025 г. да изпълни ангажиментите си за закупуване на американски стоки и да позволи на американските фирми да притежават изцяло китайски предприятия, съгласно по сделката.

Президентът Доналд Тръмп трябва да се срещне с вицепремиера на Китай във Вашингтон в четвъртък.

Brexit е другата гореща тема за пазарните участници, след като стана ясно, че Великобритания може да поиска от Европейския съюз дълго отлагане на Brexit следващата седмица, ако при кризисните преговори между правителството на премиера Тереза Мей и опозиционната Лейбъристка партия не бъде намерено решение на безизходицата около напускането на съюза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
ABBA
преди 5 години
Особено, ако е бял мъж.Кой кмет на Шшикаго?Черрна лессбийка, да?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
За птичките и пчеличките можем да пишем,но за стотиците милиарди, които западни банки са изпрали като мръсни пари,за това ни дума, ни лаф!*** така е, Запада не може да е корумпиран, това може да е само руснак или друг, който не лице на Сияйният Град на Хълма Капитолия!Но и тук комбинация от 3 пръста!Най-дискриминирани там в момента са WASP.White Anglo-Saxon Protestant
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още