IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Това е нова категория на малодушие

Този атентат е бил насочен със "студена пресметливост" и към деца, заяви британският премиер

13:57 | 23.05.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изявлението на британския премиер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изявлението на британския премиер. Снимка: Ройтерс

В следобедните часове след най-кървавия атентат във Великобритания от над 10 години насам министър-председателят Тереза Мей застана пред пресата. В Лондон те осъди най-категорично акта.

„Ние вече знаем, че един терорист е взривил бомбата на един от изходите на залата при самоубийствен бомбен атентат, за да се постигне максимален ефект", каза Мей. Този атентат е бил насочен със "студена пресметливост" и към деца. „Това е изцяло нова категория на малодушие". 

Мей попълни и досега известната информация за случая с нови детайли. Според новата информация следователите вече познават идентичността на извършителя, но по тактически причини не я споменават.

Много от 59-те ранени са все още в критично състояние, съобщи Мей. Сред тях има деца и юноши. Те са лекувани в осем болници.

Май добави, че пред Великобритания сега има трудни дни. „Цялата страна е с населението на Манчестър и мисли за мъртвите и ранените. Нашите ценности, нашият начин на живот  винаги ще спечелят“.

По думите ѝ сценарият за заплахи остава същият и след атаката. Има вероятност и от последващи атентати, допълни премиерът.

По-рано през деня Тереза Мей и основният опозиционен лидер Джереми Корбин (Лейбъристка партия) постигнаха съгласие за преустановяване на предизборната кампания „до второ нареждане“, след като в Манчестър бе извършено нападение, третирано от властите като терористично, предаде AFP. Корбин заяви, че е разговарял с консервативния лидер Мей. Двамата са съгласни националната кампания за предстоящия на 8 юни вот да бъде прекратена на този етап.

Припомняме, че в късните часове на понеделник в 22,35 часа местно време избуха взрив след края на концерта на поп звездата Ариана Гранде - в момент, в който зрителите започнаха да напускат стадион Manchester Arena. На концерта са присъствали предимно младежи. Ариана Гранде, 23-годишната певица, която е на световно турне, не пострада при нападението, но отмени всичките си планирани изяви.

Полицията потвърди, че в Манчестър е извършена терористична атака. Нападателят, носил жилетка със заложени експлозиви, е загинал при извършване на атентата. Правоохранителните органи изразиха увереност, че мъжът е действал сам, но разследването продължава. Следователите проверяват дали извършителят не е бил част от мрежа. По-късно „Ислямска държава“ пое отговорност за стореното.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
незнам но такива простотии преобладават предимно в Запада и с покровителство от правителствата, зададено от Империята на Хаоса - Сашш. Същото кат Жу суи тоя и оня пълни тъпотии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
то на некой мое му е странно, но имаше един герой тука у новините от "Американска Държава" дет беше страшния палач у един черен костюм ама накрая се оказа, че цирка черния дет коли ония в оранжеви дрехи по ТВ е снимано в студио ....ISIS Beheadings of Journalists: CIA Admitted to Staging Fake Jihadist Videos in 2010http://***.globalresearch.ca/isis-beheadings-of-journalists-cia-admitted-to-staging-fake-jihadist-videos-in-2010/5399345Стрелбата в Германския мол в Мюнхен в новините беше със снимки от стрелба в мола ама в Нигерия и т.н. .... така, че аре моля ви се вече с тия тъпотии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 14
michaelis12
преди 6 години
мене много ме съмнява тоя взрив да се е състоял, да дори и да се е състоял, то жертвите са сигур същите кат онея дет беха отворени от Зарин в Сирия и същевременно мърдаха под чаршафите .... Тия циркаджийски истории и снимане на филми за създаване повод за война вече багдън, треа измислят некви нови сценарий с артисти щот тва не върви и то изобще не върви. Сега следват да се намерят паспортите на 15годишните талибани от Сирия, Афганистан може и новите Киргизтан и Туркменистан (щот имат *** и газ) у уж гръмналото нещо си .... Май тия глупости се случват само у новините на яве треа некой да ходи лично да види, да пипне да чуе жертвите дали мърдат и чак тогава да се потвърди, иначе не върви с тия лъжи просто не стаа .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 26 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 6 години
Много съдържателно изявление на Мей...! Само е пропуснала да спомене необходимостта от свалянето на Башар Асад и засилване на борбата срещу руската заплаха в Европа... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 6
Императорът
преди 6 години
Несретнице, МАЛОДУШИЕ Е, ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ТЪРПИТЕ ТАЯ ПAПЛAЧ И ДА И ТРЕПЕРИТЕ НАД "ПРАВАТА" !!!! Те избиват децата ви, вие треперите да не би да ги засегнете или обидите !!!! Затова ще продължават да ви трепят, а вие само жално ще хленчите !!! Така ли Британия е станала световна сила - с толерастия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още