IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ThyssenKrupp обяви така желаното увеличение на капитала

Компанията постигна сделка за продажба на американското си поделение за стомана за 1,55 млрд. долара

16:26 | 30.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ThyssenKrupp обяви така желаното увеличение на капитала

Германската ThyssenKrupp обяви планове за така нужното увеличение на капитала, след като постигна сделка за продажба на американското си поделение за стомана на ArcelorMittal (ISPA.AS) и Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp за 1,55 млрд. долара. Компанията ще увеличи капитала си с до 10% в транзакция, която ще привлече до 1 млрд. евро.

ThyssenKrupp се опитва от повече от година и половина да намери купувач за Steel Americas, съставено от щатско и бразилско поделение. Това костваше милиарди на компанията и беше пречка за привличането на свеж капитал.

Сделката по продажба се очаква да подкрепи главният изпълнителен директор на ThyssenKrupp Хайнрих Хизингер. Той се опитва да пренасочи компанията от нестабилния бизнес със стомана към продукти и услуги с по-видок марж, като ескалатори, подводници и фабрично оборудване.

ThyssenKrupp обяви трета поредна годишна загуба (за финансовата година, приключила в края на септември) заради загубите на Steel Americas, регулаторните глоби и разходите за преструктуриране. Отрицателният резултат обаче се свива до 1,5 млрд. долара от 5 млрд. за предходната година.

Компанията няма да плати дивидент за втора поредна година, но обяви, че програмата й за съкращения и растежът в бизнеса извън стоманата трябва да й помогне да излезе на нулата през настоящата финансова година. Акциите на ThyssenKrupp се понижиха във вчерашнта германска сесия с 0,8% до 19,27 за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още