IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тревогите за Brexit и коронакризата натежаха на европейските борси

Химическият сектор изтри 0,9% и поведе загубите, докато финансовият напредна с 1%

19:17 | 19.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите европейски борси завършиха сесията в понеделник на отрицателна територия на фона на продължаващите притеснения за преговорите по Brexit и коронавирусната пандемия, съобщава CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 отписа 0,16%, въпреки че по-рано през сесията успя да достигне до ръст от 0,8%. Химическият сектор изтри 0,9% и поведе загубите, докато финансовият напредна с 1%.

Британският бенчмарк FTSE отчете понижение от 0,6%. Германският DAX се раздели с 0,42%, а френският CAC с 0,24%.

Международната търговия бе стимулирана в началото на сесията, след като председателят на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси заяви в неделя, че е оптимист за постигане на сделка за икономически стимули преди изборите в страната на 3 ноември, въпреки че все още остават някои различия между демократи и републиканци.

Но тревогите за разпространението на коронавируса и състоянието на преговорите за търговска сделка между ЕС и Великобритания продължават да потискат ръстовете. Втората вълна на коронавируса в Европа остава основен фокус на пазарите в региона, както и преговорите по Brexit, които за пореден път достигнаха задънена улица.

При индивидуалните акции тези на компанията за работни пространства IWG поскъпнаха с близо 5%, след като Berenberg повиши оценката си за книжата и за ценовата цел. Швейцарската финансова компания Julius Baer пък записа повишение на акциите си от 6,17% след положителни данни за третото тримесечие.

На обратния полюс са книжата на автомобилния производител Saab, които изтриха над 14% от стойността си заради разочароващи резултати за периода юли-септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още