IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима убити и 9 ранени след стрелба в холандския град Утрехт*

От полицията заявиха, че стрелбата може да има и "терористичен мотив"

13:49 | 18.03.19 г. 1
<p>
	Снимка: Twitter @farhanjimale</p>

Снимка: Twitter @farhanjimale

Трима души са били убити след стрелба в трамвай в холандския град Утрехт, съобщи кметът на града и местната полиция, цитирани от ВВС. Други девет са били ранени при инцидента, който според полицията може да е с "терористичен мотив".

Министър-председателят Марк Рюте заяви, че е "дълбоко обезпокоен" и че ще се проведат кризисни разговори в отговор на инцидента. Според информация на местни медии е била засилена сигурността около сградата на парламента в Хага, съобщава Guardian.

Холандските власти са повишили и нивото на терористична заплаха до най-високото в провинция Утрехт.

"Няколко изстрела са били направени в трамвай и има няколко души ранени. Хеликоптери са на мястото на случващото се и засега няма направени арести", заяви говорителят на полицията Йост Лансхахе.

От полицията засега не предоставят допълнителна информация за стрелбата и не могат да кажат в какво състояние са ранените граждани. Идентичността на жертвите също се пази в анонимност за момента. 

В района на инцидента - кръстовището 24 Oktoberplein, е разположен антитерористичен екип и са изпратени служби за спешна помощ, а площадът около спирката на трамвая е заобиколена с полицейски кордон. Три хеликоптера са били изпратени към района след стрелбата, която се е случила около 10:45 ч. местно време (11:45 ч. българско време).

По-късно местната полиция обяви в профила си в Twitter, че издирва 37-годишно лице от турски произход във връзка със стрелбата.

Полицията е поискала от гражданите да не се доближават до мястото, за да може линейките от спешната помощ да свършат работата си.

Местната телевизия RTV Utrecht цитира свидетел, според който на земята е лежала жена, а около нея е имало конфронтация. Няколко мъже са избягали от ракона, допълва свидетелят.

* Информацията е допълнена към 16:35 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis12
преди 5 години
Тошкова тия тоя път от Венецуела ли са ?! Паспорти и кръщелни остайли ли са на чистачките на колата или само отпечатъци и членската книжка на Мадурата ?? ..... :))Ебббасссии тъпотиите нема нема и ааайде пак "стрелби от трерористи" некви циркове и се у едни и същи държави, Белгия, Англия, Сашш, Австралия, Нова Зеландия .... добре у Япония що немеме, а у Аржентина нещо Парагвай или Китай, Виетнам, Индия, Монголия стрелби що немеме ?!?! Щот терористите са Западно Производство и създават циркове и снимат филми, убити били, задължително муслимани били или такива са утрепани или от тия държави дет треа се бомбардират после .... аз до са не видех НИТО ЕДИН утрепан Еврейн или Будист или Евангелист или пиччккаа им лелина квит има там .....Тошкова в края на крайщата тия *** партенки новини са излишни мое си ги спестите щот не са верни, а са измислици премислици ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още