Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Тримесечната печалба на UniCredit се изстрелва със 75% на годишна база

Положителният финансов резултат на най-голямата банка в Италия е подкрепен от по-ниски оперативни разходи и еднократни приходи от продажба на активи

Тримесечната печалба на UniCredit се изстрелва със 75% на годишна база

Снимка: архив, Ройтерс

Нетната печалба на UniCredit SpA расте със 75% на годишна база през второто тримесечие заради по-ниски оперативни разходи и еднократни приходи от продажба на активи, пише Bloomberg.

Положителният финансов резултат е нагоре до 916 млн. евро от 522 млн. евро година по-рано. Печалбата е над средните 719 млн. евро, очаквани от 11-те анкетирани от агенцията икономисти.

UniCredit реализира приходи в размер на 216 млн. евро от продажбата на дела си във Visa Europe Ltd.

Най-голямата банка в Италия ще продаде бизнеса си с обработка на карти в Италия, Германия и Австрия за 500 млн. евро на SIA. Продажбата ще генерира нетна печалба на консолидирана основа в размер на близо 440 млн. лв. за банката през 2016 г.

Още по темата

55-годишният французин Жан Пиер Мустие, който зае поста главен изпълнителен директор през юли, търси начини за намаляване на разходите и рационализиране на структурата на банката, за да се подсилят капиталът и рентабилността.

UniCredit излезе от стрес тестовете на Европейския банков орган с най-тънкия капиталов марж сред банките, определени за системно важни за финансовата система.

Малко след 16 часа българско време на борсата в Милано акциите на банката поевтиняват с 4,77% до 1,756 евро за брой. От началото на годината те губят 65,7% от стойността си.

Регионът на Централна и Източна Европа е със значим принос за резултатите на италианската група с нетна печалба от 422 млн. евро за второто тримесечие и 707 млн. евро за първата половина на годината, поясняват от банката в прессъобщение. Най-голям принос към финансовите резултати на региона имат Турция със 147 млн. евро нетна печалба, Чехия и Словакия с обща печалба от 79 млн. евро. и Русия с 63 млн. евро.

В България УниКредит Булбанк спечели 157,64 млн. лв. през първото полугодие, или с 1,8% повече спрямо първото шестмесечие на миналата година. Активите са нагоре с 9% годишно до 17,35 млрд. лв. Привлечените от българското поделение депозити от домакинства са с 13,2% п вече до 6,96 млрд. лв., а от фирми – с 11% до 5,1 млрд. лв.

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
2
 
3
преди 2 години
Няма профилна снимка
Е то като прочетеш само това „Малко след 16 часа българско време на борсата в Милано акциите на банката поевтиняват с 4,77% до 1,756 евро за брой. От началото на годината те губят 65,7% от стойността си.” и някак си се обезсмисля всичко написано. Уникредит в Италия хич не са добре и резултатите им на стрестестовете не са окуражителни. Не знам до колко в някакъв момент, няма да се принесе и по дъщерните й банки. По-скоро това е въпросът, който вълнува хората. Може ли някой по-запознат от Инвестор, да направи подобен анализ?
0
 
11
 
2
преди 2 години
Положителният финансов резултат на най-голямата банка в Италия е подкрепен от по-ниски оперативни разходи и еднократни приходи от продажба на активи
----

Без коментар !! :)))
1
 
5
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Тва заради кризата в банката майка в Италия сигурно :-D
Ето на това му се казва демагогия, не на оная патица от съседната статия за Тръмп...

Още от Европа
Четиринадесет европейски страни се споразумяха за разпределянето на мигранти