IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турският външен министър: Работим за нормализиране на отношенията с Германия

Германия споделя безпокойството на турската страна за обстановката в сирийската провинция Идлиб

23:20 | 05.09.18 г.
<p>
	Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу. Снимка: Ройтерс

 

Турция и Германия имаха бурни моменти в двустранните си отношения, но полагат големи усилия за нормализиране и укрепване на връзките. Това, заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу на пресконференция в Анкара след разговори с германския си колега Хайко Маас, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Чавушоглу добави, че с Маас са обсъдили икономическите отношения между двете страни, както и регионални проблеми, включително обстановката в Сирия и провинция Идлиб.

Бомбардирането на Идлиб е погрешно и трябва да бъде прекратено, изтъкна Чавушоглу. Той добави, че Анкара ще настоява на насрочената за петък в Техеран среща на върха на Русия, Иран и Турция за решение за прекратяване на атаките. По думите на турския външен министър за елиминирането на радикалните групи в Идлиб е нужна обща стратегия, но продължаването на атаките може да бъде пагубно.

Германия споделя безпокойството на турската страна за обстановката в сирийската провинция Идлиб, заяви Маас на съвместната пресконференция, цитиран от ТАСС.

"Турция с право наблюдава с особено внимание и безпокойство събитията до своите граници. Ние споделяме безпокойството в светлината на възможни непредсказуеми хуманитарни последици от операцията в Идлиб", посочи германският външен министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още