IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговските неволи изпратиха европейските пазари на червена територия

Паневропейският измерител Stoxx 600 се раздели с 0,17%, но преди това в рамките на сесията успя да достигне най-високото си ниво от май 2015 г. насам

19:10 | 19.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Европейските пазари завършиха борсовата сесия във вторник преобладаващо на отрицателна територия на фона на засилващата се несигурност и песимизъм около изхода от търговските преговори между САЩ и Китай, съобщава CNBC.

Паневропейският измерител Stoxx 600 се раздели с 0,17%, но преди това в рамките на сесията успя да достигне най-високото си ниво от май 2015 г. насам. Книжата в сектора на пътуването и свободното време отчетоха скок от 0,6%, но по-голяма част от останалите сектори не можаха да преминат на положителна територия.

С понижение завърши и френският индекс САС, който се раздели с 0,4%. С леки ръстове от по 0,1% сесията приключиха германският и британският индекс DAX и FTSE.

Състоянието на търговските преговори между двете суперсили САЩ и Китай остава във фокуса на инвеститорите. Според правителствен източник властите в Пекин са песимисти за постигане на сделка. Притесненията на Китай са свързани с изказването на президента Доналд Тръмп, че няма да има отмяна на наложени мита. 

След края на борсовата сесия стана ясно, че американският държавен глава е заплашил с ново увеличаване на митата върху китайски стоки, ако Пекин не сключи търговско споразумение с Вашингтон. Подробности очаквайте по-късно на Investor.bg

Вниманието на пазарите остава и върху предизборната кампания във Великобритания. По-късно във вторник лидерите на двете основни партии - Джереми Корбин от лейбъристите и Борис Джонсън от консерваторите, ще проведат първия си телевизионен дебат в Лондон.

При индивидуалните акции тези на сателитния оператор SES, търгувани на Лондонската фондова борса, се сринаха с над 22,5% след решение на американската Федерална комисия по комуникации във връзка с 5G.

На обратния полюс бяха книжата на британската технологична компания Halma, които поскъпнаха с 8,5%, след като представи междинните си резултати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още