Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Uniper е уверен в изпълнението на проекта „Северен поток 2“

Германският партньор на „Газпром“ гарантира, че датите за завършване на газопровода се запазват и той ще бъде пуснат в края на 2020 г. или началото на 2021 г.

Uniper е уверен в изпълнението на проекта „Северен поток 2“

Снимка: Ройтерс

Газопроводът „Северен поток 2“ ще бъде пуснат в експлоатация, въпреки забавянето на изпълнението му, уверени са в германската компания Uniper, която е партньор на „Газпром" в проекта.

Още по темата

Това съобщи ТАСС във връзка с годишния доклад на Uniper за „Северен поток 2“.

„Очакваме, че „Северен поток 2“ ще бъде пуснат, въпреки закъсненията, и ще пренася до 55 милиарда кубически метра газ годишно до нас“, се казва в документа.

Освен това се посочва, че въпреки спирането на полагането на тръби, всички останали работи по проекта продължават по план.

Отбелязва се, че компанията, експлоатираща газопровода „Северен поток 2“, понастоящем участва в смекчаване на негативните последици от спирането на работата.

По-рано от Министерството на енергетиката на Русия обявиха, че прогнозите за датата на завършване на проекта за газопровод "Северен поток 2" се запазват и той ще бъде завършен в края на 2020 г. или началото на 2021 г.

През февруари американският министър на енергетиката Дан Бруйет заяви, че Русия няма да може да заобиколи санкциите на САЩ и да изгради газопровод самостоятелно поради липса на необходимата технология.

Алексей Чепа, заместник-председател на комисията по външни работи на Държавната дума, смята, че тези закъснения няма да са дълги. Той е категоричен, че американските действия не могат да спрат пускането на газопровода и Русия използва всяка възможност да завърши строителството.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Международни кредитори подкрепят руски газов проект с 9,5 млрд. долара