Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Устойчивите вериги за доставки насърчиха приходите на AstraZeneca

Компанията тества лекарства за влиянието им върху коронавируса

Устойчивите вериги за доставки насърчиха приходите на AstraZeneca

Снимка: Bloomberg

Фармацевтичният гигант AstraZeneca надмина очакванията на анализаторите с печалбата си от първото тримесечие на годината и запази прогнозите си за 2020 г. непроменени. По-новите методи на лечение, включително тези за диабет, сърдечни заболявания и рак, помогнаха на компанията да започне трета поредна година с ръст на приходите си, а веригите й за доставки се оказват устойчиви на смущенията, причинени от коронавируса, информира Ройтерс.

Приходите от продажби на компанията за трите месеца, приключили на 31-и март, са нараснали със 17% до 6,31 милиарда долара. В сравнение с това очакванията на анализаторите бяха за ръст на приходите до 5,89 милиарда долара.

Още по темата

Базираният в Кеймбридж производител на лекарства не е забелязал никакви съществени прекъсвания във веригите си за доставки през периода и добави, че производствените му обекти в Китай са възвърнали пълния си капацитет.

Приходите на компанията от Китай са нараснали със 17% до 1,42 милиарда долара, което представлява около 23% от общите приходи на производителя.

AstraZeneca тества две свои одобрени лекарствени средства за третиране на новия коронавирус.

Основната печалба на AstraZeneca е нараснала с 21% до 1,05 долара на акция, докато общите приходи, които включват и плащания от контрагенти, са се повишили със 17% на годишна база до 6,35 милиарда долара.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Турция се опитва да охлади икономиката след рекордното обезценяване на лирата