IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Русия очакват смекчаване на санкциите след избора на Доналд Тръмп

Петролното лоби около новия американски президент ще настоява за отмяна на ограниченията

14:30 | 10.11.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: архив Ройтерс

Нагласите в Русия след избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ са за смекчаване на санкциите. Това ще бъде полезен ход за всички, посочи днес пред журналисти финансовият министър Антон Силуанов, цитиран от ТАСС.

"Санкциите пречат на търговския обмен и инвестициите, на развитието на световната икономика. А ние сме свидетели, че развитието на световната икономика от година на година намалява", посочи още той.

Смекчаване на санкциите срещу Русия във финансовата сфера очаква и ръководителят на ВТБ Андрей Костин. Според него с избора на Тръмп ще се появят възможности за възстановяване на конструктивния диалог между двете държави.

Костин коментира още, че в своята предизборна кампания Хилари Клинтън е демонстрирала "груба антируска реторика".

Редица експерти очакват петролното лоби около новия американски президент да настоява за отмяната на санкциите в петролната индустрия. Интереси в Русия имат много компании, сред които и ExxonMobil, допълва руската агенция. Компанията прекрати редица свои перспективни проекти, които изпълняваше съвместно с "Роснефт".

Официалната позиция на Кремъл, е че санкциите срещу Русия са въпрос, на който трябва да отговори новата администрация на Белия дом. "Руската страна няма да повдигне тази тема", каза говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков.

Случващото се около изборите в САЩ можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
"Е, аз не знам какво иска, но по логика ..."Тя твоята логика си е за тебе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
Ironhorse
преди 7 години
ТАСС знае какво иска петролното лоби на САЩ ...???Е, аз не знам какво иска, но по логика :1. Лобито няма да иска сваляне на санкциите, защото след 2018 катастрофално падат добивите на русия и нейните пазари ще бъдат поделени между САЩ и СА.2. Ако паднат санкциите, петрола още повече ще се срине като цена.3. Лобито има интерес русия да фалира, за да може доста по ефтино да придобие нефтените полета.А сега ТАСС и платените тролчета да дадат смислени аргументи, май няма а ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още