IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Ryanаir назрява пилотски бунт?

Пилоти от десетки бази на авиокомпанията са отказали предложените им еднократни бонуси в замяна на допълнителни часове във въздуха

19:43 | 22.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бунт назрява в редиците на пилотите на Ryanаir.  Това разкриват британски журналисти, които се занимават със скандала след решението на авиокомпанията да отменя по 50 полета на ден до края на октомври.

Пилоти от десетки бази на Ryanаir са отказали предложените им еднократни бонуси в замяна на допълнителни часове във въздуха, пише The Guardian.

Те настояват за промяна на договорите им и на условията им на труд. Редица служители на авиопревозвача се оплакват от "отровна" работна атмосфера и липса на уважение. 

Вчера от Ryanаir заявиха, че ще накарат пилотите си да съкратят планираните си отпуски с по една седмица.

Ако това не се случи, е възможно да бъдат отменени нови полети, прогнозират наблюдатели на индустрията. Компанията отмени и всички курсове между София и Лондон-Станстед до края на октомври.

В четвъртък пък главният изпълнителен директор на Майкъл О'Лиъри заяви, че не може да изключи възможността за отмяна на още полети. Говорейки пред годишното общо събрание на компанията в Дъблин, О'Лиъри подчерта, че "не може да гарантира, че няма да има по-нататъшни анулирания".

Говорител на компанията отбелязва, че заземяването на самолетите е свързано с метеорологичните проблеми и стачките, които също пречат на компанията. 

Припомняме, че компанията обяви, че ще отменя полети всеки ден в продължение на шест седмици заради объркване на планираните отпуски на пилотите. От това ще бъдат засегнати около 400 хил. пътници. От Ryanair се извиниха със стачки, неблагоприятни метеорологични условия и отпуски на пилоти и екипажи.

Още международни новини може да прочетете в сайта на Bulgaria ON AIR.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
doba
преди 6 години
Вътрешните конфликти е желателно да се изглаждат.ПанАм си отиде пак заради тях: https://en.wikipedia.org/wiki/Pan_American_World_Airways
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още