IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания е станала по-гостоприемна към имигрантите след Brexit

Притесненията от миграцията бяха използвани за повишаване на подкрепата за Brexit

23:38 | 21.05.18 г. 1
<p>
	Британският министър на околната среда Майкъл Гоув.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Британският министър на околната среда Майкъл Гоув. Снимка: Архив Ройтерс

Великобритания е станала по-гостоприемна към имигрантите след гласуването за излизане от ЕС, заяви британският министър на околната среда и водещ активист в кампанията за Brexit Майкъл Гоув, цитиран от Ройтерс.

Гласуването във Великобритания през 2016 г. за напускане на ЕС предизвика дълбоко разделение в страната, като дебатите дали излизането от съюза ще помоне или ще навреди на петата по големина икономика в света продължават и до днес.

Притесненията от миграцията бяха сред основните причини, използвани в кампанията за напускане на ЕС за повишаване на подкрепата за Brexit, и остават гореща тема в страната. След референдума се увеличи броят на престъпленията, продуктивани от омраза, като министерството на вътрешните работи съобщи миналата година, че те са били насърчени от решението за напускане на блока.

В отговор на въпрос дали е сгрешил, като е твърдял преди референдума, че Турция може да се присъедини към ЕС и да повиши миграцията, Гоув заяви, че Brexit е направил хората по-отворени.

„Според мен кампанията за напускане победи, защото хората искаха да са сигурни, че можем да контролираме границите си, данъците си, законите си и всичко това беше част от по-широка кампания за възстановяване на вярата в демократичните институции“, каза Гоув на събитие, организирано от института Policy Exchange.

„Кампанията за референдума доведе до превръщането на Великобритания в по-гостоприемна страна за имигрантите и по-отворена за пристигането на нови хора“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
red6
преди 5 години
Деца, така става, като не си пиете хапчетата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още