IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания никога няма да позволи на ЕК да контролира нейните банки

Страната вече направи всички необходими изводи и напълно стабилизира банковата си система, твърди британският премиер Дейвид Камерън

21:07 | 28.06.12 г. 4
Великобритания никога няма да позволи на ЕК да контролира нейните банки

Великобритания никога няма да позволи на ЕК да контролира нейните банки, заяви премиерът на страната Дейвид Камерън при пристигането си в Брюксел за срещата на високо равнище на Европейския съюз.

"Не може да става и дума за предоставянето на права на Брюксел за контрол върху британски финансови институции“, каза Камерън.

По думите му Великобритания вече „направи всички необходими изводи и напълно стабилизира банковата си система“.

По този начин британският премиер отново потвърди очакванията на анализаторите, че в резултат на настоящата криза страната му ще продължи да се отдалечава от ЕС, искайки нови и нови изключения за себе си от все по-строгите норми на съюза.

Предложените за разглеждане на срещата мерки за укрепване на финансовия и валутен съюз, разработени от ЕК и председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, по-конкретно предвиждат предоставяне на допълнителни пълномощия на изпълнителната власт в ЕС за контрол върху финансовите и банковите сектори на страните-членки за своевременно откриване и предотвратяване на кризисни тенденции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
hellwitch
преди 11 години
Да ама те са в ЕС точно с идеята на няма конфронтация, която доведе до 2-те световни войни. С Изключването на Великобритания от ЕС ще се тръгне по пътя на следваща война в бъдеще от глобален мащаб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
bulgarian lev
преди 11 години
Кога ще видя тази изопачена страна крепяща се на стари лаври, снобска и извратена, негъвкава и изумрудено студена, калпава - крала та се забравила в колониализма, псевдоинтелектуална и змиевидно студена и гъвкава, по-точно хлъзгава вън от Европейския Съюз?...Грешка! Не трябваше изобщо да е в ЕС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Аха. Даже според мен плана и е да държи и ключовете на всички останали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Аз не очаквам и Меркел да даде ключа от трезора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още