IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания очаква хиляди мигранти да опитат да прекосят Средиземно море

Да се предприемат мерки срещу финансирането на трафикантите предлага британският министър на отбраната Майкъл Фалън

10:07 | 07.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Великобритания очаква хиляди мигранти да опитат да прекосят Средиземно море

Военноморски съдове от Италия, Великобритания, Ирландия и други страни се стекоха към либийски води вчера, подготвяйки се за поредната вълна мигранти, които трябва да бъдат спасявани от лодките на трафикантите. Британските власти предупредиха, че до половин милион души може да опитат да извършат опасния преход през Средиземно море това лято, предаде Асошиейтед прес. 

Ник Кук-Прийст, капитан на британският военен кораб "Бълвек", заяви, че до 500 000 мигранти чакат на границата в Либия за пътуване през Средиземно море, с надеждата да достигнат италианските брегове.

На борда на "Бълвек" се намираше и британският министър на отбраната Майкъл Фалън, който потвърди, че правителството предвижда стотици хиляди мигранти да опитат да извършат опасния преход това лято.

Късно вечерта снощи бяха спасени най-малко 1900 мигранти при девет отделни операции. Те са част от над 3000-те бежанци, които бяха забелязани вчера и беше сметнато, че имат нужда от спасяване, припомня АП.

Фалън заяви, че Европа трябва да обедини разузнавателните си данни и да се заеме с бандите от трафиканти в Либия, които организират преходите.

"Можем да се опитаме да спрем финансирането им. Някои печелят от нещастието на други и можем да направим повече, за да проследим парите", подчерта британският министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
"Фалън заяви, че Европа трябва да обедини разузнавателните си данни и да се заеме с бандите от трафиканти в Либия, които организират преходите."И какво , бандите трафиканти са виновни сега...иначе не би имало мигранти желязна английска логика !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още