IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания подписа сделка с Boeing за закупуването на нови военни самолети

Споразумението включва и инвестиции на компанията, които ще създадат нови 2 хил. работни места в страната

14:39 | 11.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Авиокомпанията Boeing и британското правителство обявиха сделка, която включва създаването на 2 хил. работни места и договор за самолети, съобщава ВВС.

Министър-председателят Дейвид Камерън разкри подробностите по споразумението в началото на авиошоуто във Фарнбъроу. То включва закупуването на девет нови патрулиращи самолети за военноморските сили модел Р8 и разширява проучвателната дейност във Великобритания на американския гигант.

Камерън заяви, че новината подчертава колко отворена е за бизнес Великобритания, въпреки вота за излизане на страната от Европейския съюз.

Той каза още: „Пред каквито и несигурности да е изправена страната ни, искам посланието да бъде силно и ясно: Великобритания ще продължи да води света в гражданското и военното въздухоплаване“.

Освен закупуването на самолетите според споразумението Boeing ще инвестира около 100 млн. паунда за оперативна подкрепа и база за обучения в Шотландия, създавайки още 100 нови работни места.

Boeing се ангажира с дневния ред за постигане на просперитет на британското правителство, като споделяме целите за засилване на икономическия растеж, които министър-председателят представи пред нас“, казва Денис Мюленбург, председател, президент и главен изпълнителен директор на Boeing.

Компанията е удвоила британската си работна сила и е увеличила над два пъти годишните си разходи в британската верига за доставки през последните пет години съответно до над 2хил.  души и 1,8 млрд. паунда през 2015 г., заявява компанията.

Новите 2 хил. работни места на Boeing във Великобритания са част от дългосрочната стратегия на компанията, заяви Boeing.

Отделно от това правителството обяви и стартирането на проучвания в сферата на въздухоплаването за 365 млн. паунда, като финансирането ще е съвместно с индустрията.

В изявлението на правителството се казва още: „Това е част от дейността по Партньорството за развитие на въздухоплаването, което ще публикува нова стратегия във Фарнбъроу, представяща планове за поддържане на водещата позиция на британския въздухоплавателен сектор. Те включват нова харта за конкурентоспособност на веригата за доставки, подписана от 11 големи компании във въздухоплавателния сектор“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още