IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания проучва разрешителните за работа като начин за контрол на имиграцията

Привържениците на Brexit настояват за по-малък брой имигранти и прекратяване на политиката на отворени граници

17:02 | 11.09.16 г.
Великобритания проучва разрешителните за работа като начин за контрол на имиграцията

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд съобщи днес, че проучва системата за разрешителни за работа като начин за контрол на имигрантите от ЕС в отговор на желанието на гласоподавателите, подкрепили Brexit, да се затегне граничният контрол, предаде Ройтерс.

Макар че официалните преговори за излизането на Великобритания от ЕС все още не са започнали, Лондон търси начини да задоволи гласоподавателите, подкрепили излизането от ЕС. Те настояват за по-малък брой имигранти и прекратяване на политиката на отворени граници с евросъюза на фона на нуждите на икономика, в която някои сектори зависят изключително много от чуждестранна работна ръка.

Разрешителните за работа със сигурност имат смисъл, посочи Ръд пред Би Би Си. Тя допълни, че ведомството й проучва системите за контрол на имиграцията и все още не е взето решение.

В момента Великобритания прилага визова система за страните, които не са част от ЕС, а гражданите на страните от евросъюза могат да живеят и работят свободно в страната. 

Това, което ще проучим е как можем да получим най-доброто за икономиката, намалявайки бройката , но защитавайки хората, които наистина са полезни за икономиката, посочи Ръд.

По-рано този месец британският премиер Тереза Мей изрази съмнения в ефикасността на имиграционните системи, при които кандидатите се оценяват по точки въз основа на образование и умения - нещо, което агитиращите в подкрепа на Brexit обещаваха.

Реакцията на Мей предизвика опасения сред гласоподавателите, че правителството й не заема достатъчно твърди позиции по ключови въпроси като имиграцията. 

Ръд, която е близък съюзник на Мей, подкрепи целта на правителството да сведе нетната годишна имиграция във Великобритания от сегашните 327 000 до под 100 000 души.

Още по темата за Brexit 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още