Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Високите щети по време на пандемията сриват печалбата на Munich Re

С оглед на несигурността презастрахователят не публикува нова прогноза за годината

Високите щети по време на пандемията сриват печалбата на Munich Re

Снимка: Guenter Schiffmann/Bloomberg

Високите щети в рамките на причинената от коронавируса криза предизвикаха срив на печалбата на презастрахователя Munich Re през първото тримесечие. Като цяло листнатата на Dax компания задели около 800 милиона евро за застрахователни щети в резултат на пандемията през първите три месеца на годината, както обяви в четвъртък компанията от Мюнхен, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

В сравнение със същия период на миналата година тримесечната печалба се срива с почти две трети до 222 млн. евро. С оглед на несигурността за по-нататъшния ход на кризата и размера на щетите ръководството на групата около изпълнителния директор Йоахим Венинг продължава да не публикува нова прогноза за финансовото състояние за текущата година. Управителният съвет отмени първоначалната си цел за печалба от 2,8 милиарда евро в края на март.

Заради високата тежест премийните доходи от презастраховането на имущество и злополуки през първото тримесечие са били недостатъчни за покриването на претенции, административни и продажбени разходи с финансови трансакции.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Европейските акции започват август на зелено