IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Високите щети по време на пандемията сриват печалбата на Munich Re

С оглед на несигурността презастрахователят не публикува нова прогноза за годината

14:03 | 07.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Guenter Schiffmann/Bloomberg</em></p>

Снимка: Guenter Schiffmann/Bloomberg

Високите щети в рамките на причинената от коронавируса криза предизвикаха срив на печалбата на презастрахователя Munich Re през първото тримесечие. Като цяло листнатата на Dax компания задели около 800 милиона евро за застрахователни щети в резултат на пандемията през първите три месеца на годината, както обяви в четвъртък компанията от Мюнхен, цитирана от Ройтерс.

В сравнение със същия период на миналата година тримесечната печалба се срива с почти две трети до 222 млн. евро. С оглед на несигурността за по-нататъшния ход на кризата и размера на щетите ръководството на групата около изпълнителния директор Йоахим Венинг продължава да не публикува нова прогноза за финансовото състояние за текущата година. Управителният съвет отмени първоначалната си цел за печалба от 2,8 милиарда евро в края на март.

Заради високата тежест премийните доходи от презастраховането на имущество и злополуки през първото тримесечие са били недостатъчни за покриването на претенции, административни и продажбени разходи с финансови трансакции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още