IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Визовият режим заплашва почивката на хиляди руснаци в Гърция

Кипър и Краснодарският край ще са едни от най-предпочитаните дестинации за руските туристи, смятат експерти

14:27 | 25.04.16 г.
Визовият режим заплашва почивката на хиляди руснаци в Гърция

Много руснаци все още нямат издадени визи за предстоящата им само след броени дни почивка в Гърция, съобщава Руският съюз на туристическата индустрия, цитиран от ТАСС. Според организацията причината за това е липсата на организация в консулската служба на Гърция в Москва.

Според Ирина Тюрина от РСТ не са наети допълнителни сътрудници, каквато е практиката на консулството. Подадени са над 10 хил. заявления за визи, а капацитетът на консулския отдел е около 800 заявления на ден, допълни още тя.

От организацията припомниха, че гръцките власти се надяват на ръст на руските туристи през тази година до нивата от 2013 година. Това е напълно постижимо при липсата на конкуренция в лицето на Турция и Египет, но е нужна и правилна организация на работата на консулските служби, смята още Тюрина.

По техни данни записванията за Гърция са с 40% повече спрямо миналата година.

По информация на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) пък една от най-привлекателните дестинации за руснаците за тази година може да се окаже Кипър. През март в курортите на острова са почивали 12 835 руснаци, което е ръст от 63,4 на сто спрямо същия месец на 2015 гоидна.

Сериозен е интересът и за лятна почивка в Краснодарския край, посочват още от организацията. За майските празници има ръст на туристите в рамките на 15-20% и те се насочват именно към Краснодарск и Крим.

Добри са показателите и за резервациите за Абхазия, която привлича туристите с гастрономия, смятат още туроператорите. За майските празници много руснаци са избрали и речен круиз в рамките на Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още