IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВТБ обмисля оттеглянето си от Лондонската фондова борса

Банката смята да търси финансиране от азиатска борса, коментира ръководителят на институцията Андрей Костин

12:12 | 10.11.14 г.
ВТБ обмисля оттеглянето си от Лондонската фондова борса

Руската банка ВТБ обмисля оттеглянето си от Лондонската фондова борса и води преговори за привличане на финансиране с една от азиатските борси. Това съобщи президентът на банката Андрей Костин, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

Костин обясни, че Лондонската борса има повишени изисквания за търговията, които са „по-строги от санкциите на САЩ“. По тази причина и банката смята да води преговори с представители на платформата и ако не бъде намерено решение на ситуацията, може да се стигне до отписване на ВТБ от търговията в Лондон.

Преговори се водят и с азиатска борса за отпускане на синдикиран или субординиран кредит, обясни Костин.

Възможностите затова са или японска борса, или Шанхайската фондова борса. Условията на борсата в Шанхай могат да се окажат интересни в условията на ограниченията, създадени на борсите в Лондон и Ню Йорк, обясни още той.

Припомняме, че ЕС санкционираха пет руски банки, сред които и ВТБ, заради политиката, която води Русия по отношение на Украйна.

ВТБ, "Газпромбанк", "Внешекономбанк", „Сбербанк“ и "Роселхоцбанк" са ограничени да набират капитал с матуритет над 90 дни от финансовите пазари в ЕС. Допълнителни санкции има срещу банките и от страна на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още