IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки Brexit: Великобритания е подходяща за работа за чужденци

В класацията на HSBC Островът е на трето място след Германия и Бахрейн

15:44 | 08.01.19 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Великобритания се изкачи в класацията на HSBC за най-добри места за работа за чужденци, въпреки че правителството планира да въведе ограничения за чуждестранните граждани в страната, предава Bloomberg.

„Глобалният талант винаги е подкрепял международната конкуренция между висококвалифицирани кадри, която не изглежда да се забавя“, се посочва в публикувания във вторник доклад на HSBC.

В класацията на финансовата компания Великобритания се нарежда на трето място след Германия и Бахрейн. По този начин Обединеното кралство се изкачва с 6 места в класацията спрямо предходната година.

Островът оглавява категорията за научаване на нови умения и е на четвърто място по добри условия за израстване в кариерата, отбелязва банката.

Великобритания планира да прекрати свободното движение на хора, след като излезе от Европейския съюз (ЕС). Министър-председателят на страната Тереза Мей обяви, че страната ще дава приоритет на мигрантите с подходящи умения за високоплатени работни позиции.

Продължението на материала вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всичко за Brexit четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още