Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

109 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион между България и Румъния

С част от средствата ще бъдат ремонтирани пътни отсечки

109 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион между България и Румъния

Дунав мост при Видин. Снимка: Архив Ройтерс

Нови над 109 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион между България и Румъния по програма Интеррег, стана ясно на заседание на Комитета за наблюдение на европейската трансгранична програма, което се проведе в град Велико Търново.

На заседанието бяха одобрени общо 74 нови проекта между партньори от двете страни в рамките на третата покана за проекти, съобщи регионалното министерство.

Заместник регионалният министър Деница Николова отбеляза, че сред одобрените проекти има два на Агенция “Пътна инфраструктура” за рехабилитация на пътни отсечки в Северна и Северозападна България.

С близо 4 млн. евро ще бъдат ремонтирани около 10 км от пътя Гулянци - Долна Митрополия в област Плевен. Вторият проект е за близо 3 млн. евро и ремонт на 7,7-километров участък от път II-81 Костинброд-Берковица-Монтана, с което Берковица ще има достъп до транспортен коридор IV.

Одобрен е проект за над 1 млн. евро за съвместни действия при аварийни ситуации на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

С над 3 млн. евро Изпълнителна агенция „Морска администрация“ ще създаде аварийни спасителни центрове в Русе, Лом и Турну Мъгуреле с цел превенция и преодоляване на бедствия във връзка с навигацията по река Дунав.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
През 2018 г. по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ са сключени 2022 договора