IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

19 общини могат да кандидатстват за финансиране на инсталации за биоотпадъци

Новата процедура е с бюджет 91,5 млн. лева

15:10 | 05.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

19 общини ще могат да кандидатстват по оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 за проектиране и изграждане на анаеробни инсталации за разделно събрани биоразградими отпадъци. Новата процедура е с бюджет 91,5 млн. лв., съобщи Министерството на околната среда и водите (МОСВ). 

Проекти могат да подготвят общини от три регионални сдружения за управление на отпадъците: Регионално сдружение Русе ( Русе, Ветово, Иваново, Сливо поле и Тутракан), Регионално сдружение Бургас (Бургас, Айтос, Камено, Карнобат, Несебър, Поморие, Руен, Средец и Сунгурларе) и Регионално сдружение Благоевград (Благоевград, Симитли, Бобошево, Кочериново и Рила).

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 30,5 млн. лв.

Ще се финансират проектиране на съоръжения, строително-монтажни работи, доставка на оборудване включително на съдове за разделно събиране на биоразградими отпадъци и транспортни средства.

Инсталациите се очаква да намалят депонираните битови отпадъци в общините с над 12%. Основната цел на процедурата заедно с други дейности по направлението „Отпадъци“ е да се осигурят допълнителни капацитети за рециклиране от 105 хил. т на година.

Крайният срок за подаване на проекти за Благоевград е 22 януари 2018 г., за Бургас – 19 март 2018 г. , а за Русе – 30 април 2018 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още