IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

70 души администрация ще помагат на Павлова да подготви председателството на ЕС

Ще има отделна длъжност говорител на българското председателство, предвижда проект на устройствен правилник на новото министерство

11:35 | 12.05.17 г. 2
<p>
	Снимка: <em>Олег Попов. Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов. Investor Media Group

Администрация от 70 щатни бройки е предвидена в проекта за устройствен правилник на новото министерство, чиято единствена цел е да подготви българското председателство на ЕС. Страната ни ще бъде ротационен председател на общността в периода януари – юни 2018 година.

За да бъде наваксано изоставане на дейности в новото правителство на Бойко Борисов беше създадено специално министерство, което е оглавено от бившия регионален министър Лиляна Павлова.

Проектът, който ще даде рамки на работата в новото министерство, предвижда основно координационни и контролни функции на новия министър. Тя ще представлява България и по време на заседанията на Съвета по общи въпроси на ЕС в заседания, които касаят ротационното председателство на общността.

В своята дейност Павлова ще бъде подпомогната от шестима души, които ще бъдат част от политическия кабинет на министерството. В предвидените щатни бройки влизат главният секретар, инспекторат (от един човек), одитор и финансов контрольор.

Специализираната администрация в новото министерство ще бъде с най-голяма численост – 42 души, от които 14 ще бъдат в дирекция „Комуникация, пресцентър и културна програма“.

Предвидена и длъжността говорител на българското председателство, който ще е служител на комуникационната дирекция.

Българската национална телевизия (БНТ) ще е домакин-разпространител на картина и звук от събитията на председателството, става ясно още от текстовете.

Като част от специализираната администрация е и дирекцията, която директно ще отговаря за подготовката. В нея ще бъдат открити 28 щатни бройки, които ще осигуряват логистичната подготовка и протоколното обслужване на неофициалните заседания на Европейския съвет и съветите, които ще бъдат проведени на територията на България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Dies Irae
преди 6 години
То вярно, че на тая и трябват 70 човека поне за да я преместят от точка А до точка Б, но толкова ли не можаха да прехвърлят 70 нищонеправещи индивида от някоя държавна службица в новия проек, а ще взимаме още 70? И какво толкова ще администрират и ще гласят? Пък и от всички катили точно тая ли намериха да проснат за отговорник? Видяхме я като регионален министър каква я надроби, сега да покажем на цяла Европа колко некадърна е в реалност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
majnata
преди 6 години
Малко са 70 щатни бройки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още