Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

70% от строителните работи по жп направлението София-Бургас са завършени

Шест ключови гари предстои да бъдат модернизирани

70% от строителните работи по жп направлението София-Бургас са завършени

Снимка: МТИТС

86% от модернизацията на жп отсечката Скутаре – Оризово е завършена. Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков при инспекцията на проекта. 26-километровият участък между Скутаре и Оризово ще бъде завършен в началото на 2019 г., съобщи пресцентърът на транспортното министерство.

През двата програмни периода на оперативната програма за транспорт са завършени над 70% от строителните дейности по направлението от София до Бургас. 

Още по темата

Остава да бъде подобрен комфортът и да се намали времето за пътуване под 4 часа, посочи Желязков. За целта са нужни нови мотрисни влакове.

Проектът „Рехабилитация на железопътен участък Скутаре-Оризово“, който е част от втората фаза на проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив – Бургас“, е финансиран от програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020“.

Росен Желязков съобщи още, че шест жп гари по направлението София-Бургас ще бъдат модернизирани. Той обяви началото на проект за 11 млн. лв.  за реконструкция на гарата в Стара Загора. С проекта ще бъде модернизирана и гарата в Нова Загора.

Ще бъдат напълно обновени още жп гарите Искър, Казичене, Подуяне и Карнобат.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
OLAF констатира спад на измамите с еврофондове на ниво ЕС