IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

830 млн. лева вече са разплатени за жп проекти по ОП "Транспорт"

Един от проектите, финансиран по програмата, е модернизацията на гарата в Пазарджик

14:40 | 12.02.14 г.
830 млн. лева вече са разплатени за жп проекти по ОП "Транспорт"

Договорени са всички средства и са разплатени около 830 млн. лева по приоритетната ос за железопътни проекти по ОП „Транспорт“, съобщи зам.-министърът на транспорта Петър Киров по време на церемонията, даваща началото на модернизацията на жп гарата в Пазарджик.

По този проект от оперативната програма са отпуснати 3,5 млн. лева, допълват от пресцентъра на транспортното министерство.

Модернизацията на гарата в Пазарджик е част от по-голям проект, който включва рехабилитацията още и на централната гара в София и пътническата гара в Бургас. Целта е пълно архитектурно обновяване и повишаването на енергийната ефективност. Ще бъде подменена дограмата на сградата и тя ще бъде пожарно обезопасена.

Достъпът на трудноподвижни лица до гаровия комплекс ще бъде подобрен с рампи и асансьори, предвижда още проектът.

Срокът за изпълнението на тези дейности е 8 месеца. Изпълнител на проектирането и строителството е Консорциум „Вектор инженеринг“, а строителният надзор ще бъде извършен от Обединене „Рубикон – Ен Ар 2“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още