IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът получи първите договори за развитие на управленския капацитет

Безвъзмездната финансова помощ за сключените проекти по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ е над 34 млн. лева

17:08 | 07.03.17 г.
<p>
	Икономическият министър Теодор Седларски връчва договори за изпълнение на проекти по ОПИК.<em> Снимка: Министерство но икономиката</em></p>

Икономическият министър Теодор Седларски връчва договори за изпълнение на проекти по ОПИК. Снимка: Министерство но икономиката

Министърът на икономиката Теодор Седларски връчи първите сключени 135 договора за проекти по процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., съобщиха от икономическото министерство.

Общата стойност на безвъзмездно финансиране възлиза на 34,2 млн. лева.

Министър Седларски посочи, че интересът към процедурата е бил изключително висок, като одобрени за финансиране по нея са 239 кандидати сред 608 подадени проектни предложения. Те ще получат обща безвъзмездна финансова помощ, която възлиза над 58,6 млн. лева.

„Тази процедура дава възможност на фирмите да въвеждат добри съвременни практики, да могат да сертифицират системите си за управление на качеството, както и да въвеждат такива управленски информационни системи, с които да се доближат до световните стандарти. По този начин ще могат да разчитат на качествена информация при взимането на решения“, обяви министърът.

Главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" Ивелина Пенева заяви, че с всяка процедура управляващият орган се доближава до междинните цели на програмата. „Основна наша цел е да работим добре и да работим в срок, както и да има удовлетворение от бизнеса“, каза още тя.

Ивелина Пенева информира, че за бенефициентите по процедурата ще бъде организирано и обучение, на което ще бъдат дадени разяснения.

В момента по програмата има още две отворени процедури за кандидатстване – за развитието на клъстери и за енергийна ефективност за големи предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още