IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов отново отрече твърденията за спиране на еврофондовете

Премиерът очаква от Румен Радев бързо да се произнесе за разпускането на парламента

14:58 | 23.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейската комисия много ясно каза, че няма спиране на еврофондовете. Това каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов по повод твърдения на опозицията за възможно спиране на оперативни програми за България.

Вчера Борисов заяви, че ще поиска от Европейската комисия становище за коя програма се очаква да бъде спряна. Във Facebook той публикува изказване на комисар Корина Крецу, че усвояването на европейските средства в България върви по план.

Днес Москов и Борисов откриха реновираните клиники по неврохирургия с център за лечение на мозъчно-съдови болести и по урология в столичната болница „Св. Анна”, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Здравният министър в оставка Петър Москов също коментира темата за еврофондовете. Той посочи, че при встъпването си в длъжност правителството е решило да положи усилия за възстановяване на плащанията по заварените спрени еврофондове, без да се оправдава с предишните управления, защото това би лепнало петно върху България. 

„Навсякъде сме променили това и еврофондовете вървят. В сферата на здравеопазването миналата седмица имахме среща с Комисията и с „Джаспърс”, които бяха впечатлени от напредъка на проекта за спешна помощ”, коментира Москов.

В отговор на въпрос за евентуално заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) и датата на предсрочните избори, Борисов посочи, че няма намерение да се бърка в работата на президента Радев.

„Какво ще направи президентът Румен Радев, си е негова работа и аз нямам навика да се бъркам в работата на другите. Ако свика КСНС, ще отида, ако не – чакаме да ни освободи”, заяви премиерът в оставка. И допълни, че очаква бързо Радев да се произнесе за разпускането на парламента.

“За мен е по-важно и се надявам и президентът Радев да направи такова правителство, което да надгражда”, коментира Борисов.

Центрове по ендоваскуларна хирургия с диагностичен блок като този в Университетската болница „Света Анна“ ще бъдат открити още в „Пирогов“, Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив и във варненската „Света Марина“, каза от своя страна министърът в оставка Петър Москов.
 
Още вижте във видеото
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още