IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургас модернизира градския си транспорт с финансиране по програма Jessica

„Бургасбус“ разшири автопарка си със седем чисто нови автобуса

13:28 | 05.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Общинска фирма &quot;Бургасбус&quot;</em></p>

Снимка: Общинска фирма "Бургасбус"

Общинската фирма „Бургасбус“, която обслужва по-голямата част от вътрешноградските и крайградските линии в морския град, разшири своя автопарк по програма Jessica със седем нископодови автобуси.

Реализирането на проекта ще позволи по-доброто и ефективно интегриране на новоприсъединените към Бургас квартали, ще спомогне намаляването на автомобилния трафик и ще увеличи броя на потребителите на обществения транспорт, убедени са в общинската фирма.

Увеличаването на автопарка  ще позволи обслужването на кварталите Рудник и Черно море след присъединяването им към Бургас както и ще осигури модерен градски транспорт към кварталите Минерални бани, Банево и Ветрен.

Договорът за финансов лизинг на превозните средства беше подписан в средата на месец август, което постави начало на дейностите по производство и доставка на новите автобуси. Очаква се те да влязат в експлоатация до Коледа. Цената на всеки от автобусите е 271 700 евро.

Производител на новите превозни средства, който беше избран след обществена поръчка, е полската компания “Solaris”.

Автобусите са с дизелови двигатели,  носители на екологичния стандарт EURO 6, като емисията на изгорели газове е сведена до минимум.

Средствата за реализация на проекта идват от различни източници – 1 300 000 лева от Регионалният фонд за градско развитие, 100 000 от самото дружество „Бургасбус”.

Съфинансирането, което е задължително условие по програма JESSICA, е осигурено от компания Райфайзен Лизинг България ЕАД, която бе номинирана в обществената поръчка за доставчик на лизинговата услуга за петте автобуса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още