IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България и Гърция ще работят съвместно по проект срещу наводненията

Той включва поречията на Струма, Марица, Керкини и Места

15:58 | 17.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

България и Гърция ще работят съвместно по проект срещу наводненията, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Гърция – България 2014 – 2020. Заседанието на Комитета за наблюдение по Програмата се проведе в Благоевград, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Съвместно разработеният стратегически проект за защита от наводнения покрай реките Струма, Марица, Керкини и Места е с бюджет 11,5 млн. евро и вече е в процес на оценка.

В него от българска страна участват областните администрации на Смолян, Благоевград, Кърджали и Хасково, а от гръцка страна – регионите Централна Македония, Източна Македония и Тракия, и Децентрализираната администрация на Македония и Тракия.

В рамките на един месец предстои проектът да бъде одобрен за финансиране, като договорът се очаква да бъде подписан през май 2017 г.

На днешното заседание са одобрени 49 проекта по Програмата, по направленията „Устойчив и приспособим към климата трансграничен регион“ и „Трансграничен регион с висока степен на социално приобщаване“. В тях участват общо 223 партньора (96 от българска и 127 от гръцка страна).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още