IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България не е транспонирала 4 евродирективи за вътрешния пазар

Липсва добро планиране при разработването на нормативни актове, признават от Министерския съвет

15:18 | 20.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
България не е транспонирала 4 евродирективи за вътрешния пазар

Към края на декември 2015 г. България не е транспонирала четири европейски директиви, отнасящи се за развитието на вътрешния пазар, става ясно от одобрения план с мерки, свързани с членството на страната ни в ЕС.

Документът беше разгледан по време на днешното заседание на кабинета, съобщават от правителствената пресслужба.

От съобщението става ясно, че през тази година трябва да бъдат изпълнени 242 мерки, свързани с изготвянето на нормативни актове за въвеждане на директиви и решения на ЕС. За изпълнение през тази година са включени и 82 мерки от плана за 2015 година, от които 62 не са реализирани в срок, а по 20 заложените срокове за изпълнение изтичат през тази година.

Причина за забавянето е недоброто планиране на работата на министерствата при разработването на нормативни актове, признават от Министерския съвет.

Дълъг е процесът на вътрешноведомствено и междуведомствено съгласуване, особено в случаите, когато в изготвянето и съгласуването на текстовете са ангажирани две или повече министерства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още