Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

България ускорява подготовката си за европредседателството

Повече от 270 допълнителни събития ще се проведат в столицата по време на председателството на Съвета на ЕС

България ускорява подготовката си за европредседателството

Снимка: Архив Ройтерс

България значително е ускорила темпа на подготовката за председателството на Съвета на ЕС, коментира ресорният министър Лиляна Павлова пред парламентарната комисия по европейските въпроси, цитирана от БТА.

"Отчитаме значителен напредък в изпълнение на мерките, заложени в плана за подготовката на Българското председателство на ЕС. Само за два месеца са изпълнени 10 мерки, в сравнение с предишните седем месеца те са били 17", обясни министърът.

Вече е готов календарът на събитията и културната програма. На този етап събитията, които ще се проведат в първите шест месеца на 2018 година в България, ще бъдат повече от 270 - допълнителни форуми, конференции и кръгли маси.

В София ще се проведат 12 неформални заседания на министрите и 10 заседания на ниво министри в отделните области, определени от правителството ни като приоритетни. Зам.-министърът за Българското председателство за връзки с Европейския парламент Моника Панайотова тя ще координира в оперативен план всички национални позиции, които ще подготвяме и изразяваме на различните заседания

Приключена е и голяма част на обученията на 1500-те експерти, които ще работят по време на председателството, отчете още Лиляна Павлова.

По статията работи: Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

4
 
3
 
1
преди 3 години
Айде сетне напишете какъв е бил кярът на България от туй шоу.

Още от Европроекти
OLAF констатира спад на измамите с еврофондове на ниво ЕС