IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български компании ще получат 165 млн. лева за енергийна ефективност

Александър Манолев, зам.-министър на икономиката, днес връчи договори за изпълнението на 229 проекта

11:59 | 24.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев<em> в</em>ръчва договор за изпълнение на проект за енергийна ефективност<em>. Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев връчва договор за изпълнение на проект за енергийна ефективност. Снимка: Министерство на икономиката

Стартира изпълнението на 229 проекта по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ с общ размер на предоставената безвъзмездна помощ над 165 млн. лева.

Договорите на спечелилите бенефициенти по процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ бяха връчени днес от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев на официална церемония, съобщи Министерството на икономиката.

„С връчените днес договори общият ресурс по оперативната програма, който вече е включен в различни механизми за подпомагане на предприятията, е над 1,5 млрд. лева или около 63% от общия бюджет на програмата“, обяви Манолев.

По думите му към днешна дата има сключени 1 458 договора по програмата, а 500 от тях са успешно приключили и напълно разплатени с бенефициентите.

„Тези числа красноречиво показват, че работим с добри темпове и което е най-важното – резултатите директно се отразява на българския бизнес“, посочи заместник-министърът.

Целта на процедурата „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ е предоставяне на фокусирана подкрепа за насърчаване изпълнението на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката.

При избора на проектите е даден приоритет на тези от тях, които се изпълняват в сектори с висока енергийна интензивност (химическа промишленост; производство на стомана; производство на цимент, керамика, стъкло и вар; производство на цветни метали, производство на хартия).

Приоритетно са класирани и проекти, които се изпълняват на територията на Северозападния район за планиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още