IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централна гара София ще бъде ремонтирана с евросредства

Национална компания "Железопътна инфраструктура" приема оферти до 12 октомври

12:44 | 30.08.12 г.
Централна гара София ще бъде ремонтирана с евросредства

Във вторник (28 август) е обявена обществена поръчка за "Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София”, съобщиха на от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Средствата за ремонта на софийската централна гара ще бъдат предоставени по оперативна програма "Транспорт".  Засега стойността на поръчката не е ясна. От компанията поясниха за Investor.bg, че сумата ще бъде обявена след края на срока за получаване на оферти в началото на октомври.

Тръжната документация може да бъде закупена в сградата на НКЖИ всеки работен ден до 17.09.2012 г. включително. Срокът за подаване на оферти е до 12.10.2012 г.

От железопътната компания уточняват пред БТА, че същинските строителни дейности ще започнат в началото на следващата година.

Срокът за строителството е 26 месеца, което означава, че към края на 2015 г.  ще имаме нова, напълно обновена и по европейски стандарти гара.

В условията на обществената поръчка е предвидено гарата да не спира работа по време на ремонта. Приемната сграда ще бъде изцяло обновена, ще бъде подменена хидроизолацията на пешеходния прелез. В плана за реконструкция влиза и изграждането на вътрешен подземен паркинг.

Проектът предвижда и смяна на системите за електричество, отопление и вентилация. 

Ще се използват алтернативни източници на енергия, които фирмата изпълнител ще предложи в проекта, с който кандидатства. Ще бъдат подменени информационни надписи и табели, както и таблата за търговска информация и реклами. Предвижда се и смяна на ескалаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още