IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири години отне укрепването на свлачището на пътя Видин - Връшка чука

Ремонтът е финансиран от програма "Околна среда"

16:00 | 04.01.19 г.
<p>
	Снимка: АПИ</p>

Снимка: АПИ

Завърши възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти километър на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука. Инвестицията е за над 2,5 млн. лева. За обекта има издадено разрешение за ползване и шофьорите вече пътуват по ремонтираната отсечка, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строително-монтажните работни са изпълнени по проект срещу свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа, финансиран от ос 4 на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. 

През 2014 г. интензивните валежи активизираха свлачищна зона на второкласния път, в участъка от км 10+100 до км 10+260, предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини по нея. Отсечката беше затворена за движение, а трафикът преминаваше по обходен маршрут - стария път II-14.

svla4i6te svla4i6te

Пътният участък преди ремонта. Снимка: АПИ

С укрепването на свлачището на второкласния път, между селата Бела Рада и Войница, е изградена укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на отсечката, подобрено е отводняването, напълно реконструиран е компрометиран водосток. Участъкът е с нова пътна настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи за повишаване безопасността на движение.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ИСА 2000“ ЕООД. Договорът им е за 2,5 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвест-инженеринг“ АД. Договорът им е за 39 хил. лв. с ДДС. Авторският надзор е на „РУТЕКС“ ООД и е за 18 900 лв. с ДДС .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още