IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делян Добрев: Проектът за финансиране на IPO с евросредства се изпълнява в срок

Към септември се очаква компаниите да кандидатстват за финансиране на първичните публични предлагания

16:55 | 16.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Проектът за финансиране на IPO през оперативните програми се изпълнява в срок. Към септември би трябвало компаниите да могат да кандидатстват за средствата и до края на годината да има първични публични предлагания, финансирани с евросредства, каза пред Bloomberg TV Bulgaria депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

Той коментира, че новото европейско законодателство в областта на капиталовите пазари се опитва да облекчи процедурите за набиране на капитал за малки компании.

Според него се очаква да отпаднат редица изисквания, за да не се натоварват с разходи тези компании и ще се пести време. 

"От сформирането на Съвета за развитие на капиталовия пазар през септември миналата година досега се забелязват много положителни знаци, свързани не само с това, че има значителен ръст на цената на акциите, но и с това, че се увеличават броят сделки, както и оборотът на БФБ", отбеляза още той.

Вижте още тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още