Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Демонстрационна зона за селскостопанска търговия с Китай бе открита в Пловдив

Тя е част от инициативата на Китай 16+1 със страните от ЦИЕ

Демонстрационна зона за селскостопанска търговия с Китай бе открита в Пловдив

Снимка: МЗХГ

Демонстрационна зона за търговия със селскостопански стоки с Китай по инициативата 16+1 със страните от Центарлна и Изночна Европа (ЦИЕ) работи от днес в Аграрния университет в Пловдив.

Част от нея е и демонстрационен център, в който ще се обучават студенти, които ще имат възможност да сключват реални сделки с Китай, съобщи агроминистерството. 

Още по темата

Демонстрационната зона беше договорена при срещата на премиера Бойко Борисов с китайския му колега Ли Къцян през миналата година. След седмици предстои такава да бъде открита и на територията на кооперация “Единство” до Пловдив.

Пред студентите министърът на земеделието Румен Порожанов подчерта значението на стратегията за  цифровизация в земеделието. „По света има стопанства, които се управляват от мобилните телефони. Ако изостанем в цифровизацията, ще изостанем и в конкурентоспособноста на земеделието ни”, заяви министърът.

Той припомни, че с активната роля на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ България вече има изградени логистични центрове в азиатската страна.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Борисов: ЕС се доказа като инструмент за социално и икономическо сближаване