IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДФ "Земеделие" започна да изплаща субсидиите de minimis на овцевъди и козевъди

До момента са били изплатени малко над 15 млн. лв.

20:01 | 20.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Държавен фонд "Земеделие" е започнал изплащането на финансовата подкрепа по схемата на минималната държавна помощ de minimis, като до момента са били преведени 15,2 млн. лв., съобщават от фонда.

Сумата, изплатена до момента, е била разпределена на 8 191 земеделски стопани от цялата страна, отглеждащи овце майки и кози майки. Ставката за подпомагане на глава животно е 15 лв.

Помощта има за цел да компенсира животновъдите за изкупната цена на суровото мляко от дребни преживни животни и да намали затрудненията в сектора. Схемата се изплаща съгласно Регламент (ЕС) № 1408/2013.

Превеждането на субсидиите по de minimis продължава, съобщават още от фонда. Средства ще бъдат изплатени на всички животновъди, кандидатствали по схемата, след приключване на допълнителните административни проверки, които служителите на ДФЗ са задължени да извършат.

Общият размер на помощите по схемата de minimis, която един земеделски стопанин или предприятие може да получи, е до левовата равностойност на 15 хил. евро за период от три последователни данъчни години.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още