IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До дни – първа копка на метростанцията на "Черни връх" и "Сребърна"

Проектът за третия диаметър може да стартира до края на 2014 г.

20:24 | 25.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

От 1 април стартира строежът на метростанцията на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул.“Сребърна“. По график станцията трябва да е готова за година и десет месеца, съобщи за  „Фокус“ инж. Стоян Братоев, директор на „Метрополитен“. Той припомни, че досега всички проекти са завършвани в срок.
 
Братоев съобщи още, че скоро ще бъде обявена тръжна процедура за проекта на третата линия на метрото. " Идеята е до края на година да стартира проектът за третия диаметър на метрото в централната част", каза той. За нуждите на третия метро диаметър ще бъдат доставени 20 нови мотриси.

Новата линия на метрото ще се строи на етапи. Първият ще е от ж.к. "Красно село" до бул. "Владимир Вазов". По думите на Братоев за този етап ще бъдат нужни 18 влака, но за да има резерв, ще бъдат взети 20. Общо за новата линия на метрото ще бъдат нужни 30 мотриси.

Братоев обяви още, че на старите метровлакове ще бъде направен основен ремонт, тъй като те все още могат да се ползват. Техният ресурс бил 30 години, като са ползвани 16 години.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още