IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Допълнителни 58 млн. лв. получават местните инициативни групи в страната

Всяка инициативна група получава допълнително по 914 хил. лева

17:02 | 03.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: МЗХГ</em></p>

Снимка: МЗХГ

58 млн. лева допълнително получават Местните инициативни групи (МИГ) за развитието, поддържането и съхранението на местните общности на територията на страната. Това заяви министърът на земеделието проф. д-р Христо Бозуков на официалното връчване на заповедите за увеличение на бюджетите им, съобщи агроминистерството. 

Всяка инициативна група получава допълнително по 914 хил. лв. с цел да помогнат за икономическо-социалното развитие на общините. Бозуков припомни, че местните групи са част от подхода "Водено от общностите местно развитие".

„Целта е местните общности сами да определят приоритетите си за развитие...Защото местното население най-добре познава своите проблеми“, каза аграрният министър.

Той информира присъстващите, че предвиденият бюджет по направлението през следващия програмен период се очаква да бъде над 600 млн. лева. Средствата, предвидени за неговото финансиране, са в размер на 10% от бюджета на Стратегическия план за земеделието и развитието на селските райони, както и по 2% от бюджетите на програмите „Конкурентоспособност“, „Развитие на човешките ресурси“, „Образование“ и „Околна среда“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още