Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Евродепутати: Планът "Юнкер" създаде работни места

Продължението с програмата InvestEU показва, че посоката е правилна, според Андрей Новаков

Евродепутати: Планът "Юнкер" създаде работни места

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Планът „Юнкер“ беше доста амбициозно начинание, което, в крайна сметка, сработи. Около това мнение се обединиха евродепутатите Илхан Кючюк (АЛДЕ) и Андрей Новаков (ЕНП) в специалното издание на предаването „Светът е бизнес“ от Страсбург с водещ Николай Кръстев.

Фактът, че Европейската комисия (ЕК) залага на продължаването на плана "Юнкер" с обновено име (InvestEU), е показателен, че посоката е правилна, изтъкна Новаков пред Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

По време на действието на плана бяха създадени много работни места, а 300 млрд. евро са привлечени в европейската икономика, подчерта Кючюк.

„Виждаме, че Европа бележи тренд на положителен растеж. Ако за 2017 г. той беше между 1,3 и 1,6%, то през 2020 г. очакваме растеж от 1,9%“, коментира той. Икономическият тренд е устойчив, но важният разговор е дали европейската икономика може да се сравнява с останалите играчи на това поле, коментира още евродепутатът.

„Ако Европа иска да бъде лидер, трябва да има конкурентна икономика, но преди това трябва да има развита научна и развойна дейност. Конкурирайки се със САЩ и Китай, към момента Старият континент губи битката“.

Според Кючюк китайската инвазия е заплаха основно за малкия и среден европейски бизнес, тъй като компаниите от Европа не могат да навлязат толкова лесно в Китай, както компаниите на азиатската страна в европейските държави.

„Трябва да имаме предвид и че не всички китайски начинания имат положителен край , виждаме неуспешни примери в страните от Западните Балкани“.

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
"По време на действието на плана бяха създадени много работни места, а 300 млрд. евро са привлечени в европейската икономика, подчерта Кючюк."

Да де ама тия пари са взети от други места и там са закривали работни места. Тия са с толкова промити мозъци от плановата икономика, че ме срам че ме управляват.

Още от Европроекти
OLAF констатира спад на измамите с еврофондове на ниво ЕС