IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермери получиха 522 хил. лв. по схемата за ограничаване на произведеното мляко

Предстои още стопани да бъдат одобрени за субсидията след проверки

14:29 | 23.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Държавен фонд „Земеделие“ изплати 522 хил. лева на животновъди, които бяха одобрени за участие в първия транш по Схемата за намаляване на производството на краве мляко.

Припомняме, че евросредствата се отпускат според регламент на ЕК с цел да се стабилизира пазарът на краве мляко след продължителен спад да цените.

Животновъдите, намалили производството на краве мляко, трябваше в срок до 14 февруари да докажат с документи пред ДФЗ, че през октомври, ноември и декември 2016 г. действително са намалили количеството на доставките към първи изкупвачи спрямо същите месеци на 2015 г.

От 304 одобрени в първия етап на схемата животновъди, заявления за плащане в определените срокове подадоха 226 стопани. Те заявиха намаление на производството общо с 5 246 тона краве мляко. Към момента са изплатени субсидии по 88 от подадените заявления, останалите 138 са подготвени за плащане или са в процес на проверки.

Подпомагането по Схемата за намаляване на производството на краве мляко е 0,14 евро/кг за одобрения обем.

От ДФЗ припомнят, че срокът за подаване на заявленията за плащане по схемата за втория период на намаление изтича на 17 март.

Можете да се включите в организирания от Клуб Инвестор дебат "Предизвикателствата пред земеделците през 2017 г." на 14 март 2017 г. от 13 ч. в бизнес център Capital Fort (бул. "Цариградско шосе" 90).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още