IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът на фондовете започва консултации по инструмент за стартиращи предприятия

Бюджетът на програмата за иновативни бизнес идеи е 107,5 млн. лева

12:49 | 01.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД (Фондът на фондовете) започва пазарни консултации по инструмент за стартиращи предприятия. Консултациите трябва да уточнят параметрите на финансов инструмент за начално финансиране на предприемачи, който се реализира със средства от оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, информира Фондът.

Инструментът, наречен „Фонд за ускоряване и начално финансиране“ (ФУНФ), е с бюджет приблизително 107,5 млн. лева.

В допълнение се очаква да бъде привлечено частно финансиране от 10 до 40%. Средствата ще бъдат използвани за създаването на един или няколко инвестиционни фонда за подкрепа на стартиращи предприятия. 

Чрез този инструмент Фондът на фондовете ще подпомага иновативни бизнес идеи и ще стимулира предприемаческата активност.

Наред с финансирането (под формата на кредити – бел. ред.) ще се предоставя подкрепа на предприятията, включително цялостен пакет за предприемаческо развитие, възможност за свързване в бизнес мрежи, менторинг.

Инструментът „Фонд за ускоряване и начално финансиране“ ще се управлява от финансови посредници. Те ще бъдат подбрани с открита и прозрачна процедура, декларират от Фонда на фондовете.

Пазарните консултации са насочени към фонд мениджъри, инвеститори, потенциални крайни получатели и други.

Предложения и коментари могат да се изпращат до 10 март 2017 г. (включително) на електронна поща: SASFOPIC@fmfib.bg. За допълнителна информация по пазарните консултации Фондът предлага връзка на тел. +359 2 801 40 50.

Припомняме, че Фондът на фондовете бе създаден от Министерския съвет като специализирано държавно дружество за управление на финансови инструменти със средства от програмите „Развитие на човешките ресурси“, „Иновации и конкурентоспособност“, „Региони в растеж“, „Околна среда“, Програма за развитие на селските райони (ПРСР) и Програма за морско дело и рибарство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още