Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Инвестират над 9 млн. лв. в рибопреработвателни предприятия

Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство подписа 13 договора за проекти, с които ще се разкрият над 130 работни места

Инвестират над 9 млн. лв. в рибопреработвателни предприятия

Снимка: Архив Ройтерс

Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство подписа 13 договора на стойност 9,3 млн. лв., с които ще се финансират проекти по мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Одобрените инвестиции са насочени към изграждане на 9 нови рибопреработвателни предприятия и модернизация на 4 съществуващи фабрики.

С реализацията на проектите ще се разкрият над 130 работни места. Одобрените кандидати са поели ангажимент да въведат устойчиво управление на ресурсите и да постигнат максимална енергийна ефективност на предприятията.

Най-много са проектите в област Пловдив - 3 (Пловдив и Панагюрище – 2), следват тези по Черноморието (Каварна, Несебър и Бургас) и по един в Монтана, с. Бенковски, Пирдоп, Пазарджик, София, Сливен и Шумен.

Срокът за изпълнение на инвестициите е между една година и година и половина в зависимост от предвидените дейности.

Следващото отваряне на прием на проекти по мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“ от Програмата за морско дело и рибарство е предвидено за месец октомври тази година.

По статията работи: Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Европроекти
Производители на занятчийско сирене могат да ползват наръчник по хигиена на ЕК